Tulajdoni lap

Rendszeres időközönként ellenőrizze ingatlanja tulajdoni lapját!

Tulajdoni lap

Az adásvételi szerződés megkötésének első lépése egy gondosan eljáró ügyvéd esetében az, hogy ellenőrzésre kerül az adásvétel tárgyát képező ingatlan tulajdoni lapja. Gyakran előfordul, hogy az Ügyfelek ekkor, az adásvételi szerződés megkötése előtt közvetlenül értesülnek arról, hogy tehermentesnek hitt ingatlanjuk mégsem az, egy régi, például egy már elfeledett jelzálogjog, haszonélvezeti jog található a tulajdoni lapon.

A legtöbbször arról van csak szó, hogy egy már megszűnt bejegyzést elfelejtett töröltetni a földhivatalban a tulajdonos. Azonban előfordult már, hogy egy ilyen rutinellenőrzés során derült fény arra, hogy a tulajdonos - a tulajdoni lap szerint - már nem is tulajdonosa az ingatlannak, például csalás áldozata lett, így a szükséges eljárásokat azonnal meg kell indítani.

Az eladóknak azért is fontos, hogy a tulajdoni lap jogi zsargonnal élve "tiszta" legyen, mert sok potenciális vevőt elriaszt, ha terhek vannak feljegyezve a tulajdoni lapon, még akkor is, ha okiratokkal igazolható az, hogy azok már ténylegesen nem állnak fenn.

Az eljárás magas költségeitől  sem kell félni, egy Takarnetből lekért, "nem hiteles"-nek minősülő, azonban a valós adatokat tartalmazó tulajdoni lap díja mindössze 1.000,- Ft, ehhez adódik hozzá a minimális ügyvédi tanácsadási költség.

Forduljanak hozzám bizalommal!

2015 augusztus01.